Education for the higher educated

Action Learning MBA Caribbean

Business School Netherlands

  • Description
  • Overview

De beste MBA van Nederland start in 2016 op Aruba, Curaçao en Bonaire. In twee jaar tijd groeit u als manager en groeit uw organisatie gelijk mee. Na de opleiding heeft u meer marktwaarde voor uzelf gerealiseerd en uw organisatie op een hoger niveau getild.

Programma

Opbouw

Het programma begint met het vergroten van de essentiële vaardigheden en kennis voor managers. U leert alle aspecten van de onderwijsmethode Action Learning zodat u later in het programma maximaal rendement uit uw opleiding kunt halen. U volgt al snel de training SmartReading die de studielast verlaagt.

In de tweede fase volgt u zeven meerdaagse Core Courses, met workshops over de meest actuele ontwikkelingen binnen de diverse disciplines, en werkt u aan vier Action Learning projecten. Deze projecten voert u direct uit in uw organisatie en leveren meteen rendement op.

In de derde fase schrijft u uw dissertation waar u op afstudeert. Tijdens de Viva Voce presenteert en verdedigt u uw dissertation.


Accreditatie

De International MBA Caribbean is geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO), de Amerikaanse ACBSP en de Zwitserse EduQua.


Profiel

Doelgroep

Managers, managementtrainees, consultants, ondernemers en andere professionals die willen doorgroeien naar een hoger niveau nemen deel aan de MBA. U komt in een groep gelijkstemden: hoger opgeleiden met veel ambitie vanuit verschillende achtergronden.


Toelatingseisen

  • u bent in het bezit bent van een hbo diploma of hoger;
  • u bekleedt een functie als manager, management trainee of een functie van vergelijkbaar niveau;
  • u heeft minimaal 2 jaar werkervaring op hbo niveau;
  • u heeft toestemming van uw werkgever voor het uitvoeren van projecten in de eigen organisatie.
Mocht u niet aan een van de bovenstaande criteria voldoen, maar dit op andere wijze compenseert kan toelating toch mogelijk zijn. Neem voor deze mogelijkheden contact met ons op.


SmartReading

Verlagen van studielast

Om de studielast tijdens de MBA-opleiding te verlagen is SmartReading in het begin van het programma opgenomen. De breinvriendelijke manier van lezen, SmartReading, heeft als resultaat dat u blijvend vele malen sneller leest, meer concentratie zult ervaren, beter verbanden kunt leggen en beter de stof kunt onthouden. Al tijdens de training boekt u resultaat en dit is direct bruikbaar in de praktijk. SmartReading is succesvol getest door MBA-studenten. Alumni en andere geïnteresseerden zijn welkom om de training SmartReading te volgen.


Opzet

U leest tijdens de gehele training direct drie studieboeken met de smartmethode. De training bestaat in totaal uit drie dagen. De training begint met twee achtereenvolgende dagen. Na een oefenperiode van ongeveer vier weken vindt de terugkomdag plaats. Ter ondersteuning ontvangt u het boek 'SmartReading, lees een boek per uur'. Tijdens de oefenperiode leest u drie studieboeken (elk ongeveer 250 pagina's) Alle boeken worden gelezen via de SmartReading methode. Tijdens de oefenperiode ontvangt u verdere ondersteuning en kunt u vragen stellen via e-mail. U kunt naast de opdrachten van de training ook voor uzelf meer oefenen met SmartReading.


Data

Curaçao: 1, 2 en 22 oktober 2015
Bonaire: 5, 6 en 24 oktober 2015
Aruba: 8, 9 en 23 oktober 2015


Tijd

9.00-17.00 uur


Docent

Paul van der Velde


​Kosten deelname derden

Studenten nemen kosteloos deel aan de training. Anderen kunnen aan deze training deelnemen voor EUR 250,-

Level Post-baccalaureate
Form Part-time
Incompany No
Open enrolment Yes
Lead time 36 months
Type MBA (Master of Business Administration)
Costs (indication) More than € 4,550
Class location type Home learning, At the institute
Titles MBA (Master of Business Administration)
Website www.bsn.eu/caribische-eilanden/mba-programma/action-learning-mba.html
Learning method E-learning (online), Workshop
Required language skills Dutch, English
Start month March
Countries Aruba, Netherlands Antilles
Completion None